U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

fotgrafie: Marcus Pasveerfotgrafie: Marcus Pasveer

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Agenda

Ons melkveehouderijbedrijf op de Gouden Boaiem is op 1 mei 2013 ontstaan als jongveelocatie van de Jersey Pleats, het familiebedrijf van de Bokma's. De Gouden Boaiem is eigendom van Staatsbosbeheer en wordt door de Jersey Pleats gepacht.

Sinds het voorjaar van 2015 zijn we een volwaardig melkveehouderijbedrijf geworden waar we 90 koeien melken en 120 stuks jongvee houden. Onze melk wordt in Heerenveen tot biologische Hooidammer kaas verwerkt door melkfabriek Henri Willig. 

In 1998 zijn de broers Klaas en Otto Jan van een gangbare melkveehouderij overgestapt naar een biologische bedrijfsvoering. Daarmee is ook het rundveeras veranderd. Er is een overstap gemaakt van de Holstein-Frisian naar Jersey. Dit is een sobere en sterke koe met een hoog vet- en eiwitgehalte in de melk. 

De Nylander
In 2009 is VOF De Jersey Pleats met als hoofdlocatie It Heidenskip, uitgebreid met een kaasmakerij in Workum. 
Sinds oktober 2013 worden er op de Nylander 70 Jerseys gemolken. In de jaren daar voor werd de melk van It Heidenskip naar Workum vervoerd om kaas en werd het jongvee hier opgefokt. Harmen is woonachtig op de kaasboerderij.

Er wordt op alle locaties nauwelijks antibiotica gebruikt omdat de koeien van nature sterk zijn en de kruiden in het gras als medicatie dienen.

De derde locatie
Op 1 mei 2013 is de Jersey Pleats uitgebreid met een derde locatie; Natuureiland de Gouden Boaiem gelegen in een druk watersportgebied tussen Heeg en Woudsend. Dit weidevogelreservaat van 175 hectare wordt middels een erfpacht constructie gepacht van Staatsbosbeheer. Op dit eiland staan 2 boerderijen, een kapschuur, een Hollandse stal en een potstal verdeeld over beide locaties. Siebe Klaas woont met zijn vrouw en kinderen aan de oostkant ter hoogte van Smallebrugge en Klaas woont met zijn vrouw op de boerderij aan de Rakken.
Op het eiland worden 120 koeien gemolken en de melk wordt met een mobiele melktank naar de vaste wal gebracht.

Er is op het eiland 140 hectare beschikbaar voor beweiden en ruwvoeropbrengst.

Excursies

Op het eiland is er een mogelijkheid voor een vaar- en wandel excursie over dit unieke natuurgebied. Bel ons voor de mogelijkheden.

Ook verkopen wij ons eigen vlees! Kijk hier.