U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ons bedrijf op de Gouden Boaiem is op 1 mei 2013 gestart. De Gouden Boaiem is eigendom van Staatsbosbeheer en wordt gepacht door Maatschap Klaas Bokma & zn.

Sinds het voorjaar van 2015 zijn we een volwaardig melkveehouderijbedrijf geworden waar we 120 koeien melken en 45 stuks jongvee houden. Onze melk wordt in Heerenveen tot biologische dynamische Hooidammer kaas verwerkt door melkfabriek Henri Willig. 

Er wordt op ons bedrijf nauwelijks antibiotica gebruikt omdat de koeien van nature sterk zijn en de kruiden in het gras als medicatie dienen.

De Gouden Boaiem is gelegen in een druk watersportgebied tussen Heeg en Woudsend. Dit weidevogelreservaat van 175 hectare wordt middels een erfpacht constructie gepacht van Staatsbosbeheer. Op dit eiland staan een Roundhouse, 2 boerderijen, een kapschuur, een Hollandse stal en een potstal verdeeld over beide locaties. Siebe Klaas woont met zijn vrouw en kinderen aan de oostkant ter hoogte van Smallebrugge en Klaas woont met zijn vrouw op de boerderij aan de Rakken.
Op het eiland worden 120 koeien gemolken en de melk wordt met een mobiele melktank naar de vaste wal gebracht.

Er is op het eiland 140 hectare beschikbaar voor beweiden en ruwvoeropbrengst.

Excursies

Op het eiland is er een mogelijkheid voor een vaar- en wandel excursie over dit unieke natuurgebied. Bel ons voor de mogelijkheden.

Ook verkopen wij ons eigen vlees! Kijk hier.